Slik så Eklund ut tidligere...
  Om Jaer ungdomsforenings historie:
 

"Om hundre år er allting glemt!" 13.11.08
Nesdoddens Historielag har i sitt årsskrift "Sopelimen" for 1989 et stort avsnitt om Jaer ungdomsforening skrevet av Karen Gjefsen. Dette finner du her:www.nesodden.historielag.org


Eklund kino tidl.
JUF har vist filmer på eget filmapparat siden ca 1920, med fast kinodrift siden 1948 og helt fram til 1998. Kinoen på Eklund har hatt enorm betydning for driften av JUF.
Bygningen "Eklund" tidl.
Selve huset "Eklund" er bygget i 1911, og senere utvidet mange ganger. Innvielsen fant sted 17. mai 1911, som var og er et av foreningens virkelig store høydepunkter. Før byggingen av Eklund holdt Jaer ungdomsforening til i den gamle skolestua på Jaer skole.
"Allehånde"tidl.
Eklunds egen avis het Allehånde. Første utgave kom ut allerede i 1905. Avisen var håndskrevet og ble sendt fra hus til hus for gjennomlesing. Her er utsnitt (Kilde: Nesodden Historielag) fra forsiden av en utgave som kom ut i 1933. Klikk her for å se bildet i større utgave. Allhaande
Bibliotek tidl.
I 1893 fikk JUF en gave på 25 bøker, som var starten på et bibliotek. Senere inneholdt dette bilblioteket flere hundre bind.

..